WHAT WE DO

BPolitix probeert politiek leuk en begrijpbaar te maken voor jongeren, door middel van discussies, informatie en activiteiten in heel Vlaanderen. We zijn een groep jongeren die kritisch de actualiteit bekijken en op een creatieve manier oplossingen zoeken voor politieke problemen.

WHAT WE ARE

BPolitix is een jong platform dat jongeren objectief over politiek wilt informeren . Voor en door jongeren laten we de jeugd proeven van politiek, volledig neutraal!

WHO WE ARE

Arnaud Hoornaert en Simon Rastelli richtten eind juni 2013 de organisatie BPolitix op. Samen brachten ze een tiental geëngageerde jongeren samen die de werking van BPolitix draaiende houden.

Guy Verhofstadt is de huidige fractieleider van de Europese liberalen in het Europees Parlement en voormalig premier van België. Hij is een vurig voorvechter van de Verenigde Staten van Europa. Concreet betekent dit dat hij meer bevoegdheden wil voor Europa. Er moeten meer dingen op Europees niveau beslist worden zoals justitie, veiligheid, aanpak armoede en sociale dumping enz. Op die manier creëren we ook een Europese politieke unie die vandaag ontbreekt.

Hij is deze week kandidaat geworden om de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso op te volgen. De kansen van Verhofstadt zijn echter wel klein. De fractie waar hij deel van uitmaakt is de ALDE (Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa) en deze is op dit moment slechts de derde grootste partij van het Europees Parlement. De grootste fracties zijn: de Fractie van de Europese Volkspartij (Christen-Democraten) en de Fractie van Socialisten en Democraten (Sociaaldemocratisch).

De Europese Commissie kan wetten voorstellen aan het Europees Parlement. Zij is de uitvoerende macht van de EU en kijkt erop toe als de wetten door de Europese landen nageleefd worden. Het zou een hele eer zijn voor ons land moest een Belg de Europese Commissie voorzitten en om die reden werd Guy Verhofstadt de Politicus van de week.

 

BPolitix op Twitter

BPolitix op Facebook!

 
 

Recente artikels

04

juni

Op 23 juni kunnen de Britten tijdens een referendum stemmen of ze lid blijven van de Europese unie of niet. Maar wat betekent dit? Hoe komt dit? En misschien wel de grootste vraag, wat zullen de gevolgen hier van zijn?

04

juni

Normaal gezien duurt de ambtstermijn van een regering vijf jaar, dat is evenlang als de periode waarvoor het parlement is verkozen, maar wat als de regering valt? Hoe verloopt zo'n regeringsontslag en wat zijn de gevolgen nadien? In dit artikel zoeken we naar een volledig antwoord. 

17

mei

BPolitix is op zoek naar een sterk team dat zich voor langere tijd op vrijwillige basis wil engageren. We zijn op zoek naar mensen die de volgende functies willen invullen.

06

sept

Er zijn heel wat wetten. Maar hoe komen ze tot stand? Ze komen niet alleen vanuit onze regeringen, maar ook vanuit Europa. Vijf instellingen spelen daarbij een belangrijke rol. In dit artikel kom je te weten hoe een Europese wet werkelijkheid wordt.