WHAT WE DO

BPolitix probeert politiek leuk en begrijpbaar te maken voor jongeren, door middel van discussies, informatie en activiteiten in heel Vlaanderen. We zijn een groep jongeren die kritisch de actualiteit bekijken en op een creatieve manier oplossingen zoeken voor politieke problemen.

WHAT WE ARE

BPolitix is een jong platform dat jongeren objectief over politiek wilt informeren . Voor en door jongeren laten we de jeugd proeven van politiek, volledig neutraal!

WHO WE ARE

Arnaud Hoornaert en Simon Rastelli richtten eind juni 2013 de organisatie BPolitix op. Samen brachten ze een tiental geëngageerde jongeren samen die de werking van BPolitix draaiende houden.


Bart De Wever is niet enkel burgemeester van Antwerpen, maar ook de voorzitter en kopman van N-VA (Nieuw Vlaamse Alliantie). Zij hebben afgelopen week meerdere gloriemomenten beleefd. De partij heeft namelijk bekendgemaakt wie de lijsttrekkers zijn, maar hebben ook hun congres over het confederalisme gehouden.

Lijsttrekkers vormen een heel belangrijk gegeven bij de verkiezingen. Per definitie is de lijsttrekker de persoon die het hoogst staat op de kandidatenlijst van een partij. In werkelijkheid is hij of zij ook de leider van de verkiezingscampagne en zal de persoon vaak in de media verschijnen. Het is dus zijn/haar verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Deze week werd duidelijk dat De Wever de lijsttrekker zal zijn voor de N-VA in provincie Antwerpen op het federaal niveau.

Naast het grote nieuws dat De Wever lijsttrekker wordt, vond dit weekend ook het N-VA-congres plaats. Het evenement moet bepalen welke koers de partij de komende jaren zal varen en welke standpunten het inneemt. Waar het nu voornamelijk over ging is wat dat confederaal model van N-VA nu werkelijk betekent. Rond die term ontstond de laatste maanden ontzettend veel commotie, maar nu is er eindelijk duidelijkheid. Wat confederalisme juist is, leggen we binnenkort uit op bpolitix.be! 

Bart De Wever staat deze week als voorzitter en lijsttrekker symbool voor de sublieme week van N-VA. Redenen genoeg voor de politicus van de week!

 

BPolitix op Twitter

BPolitix op Facebook!

 
 

Recente artikels

04

juni

Op 23 juni kunnen de Britten tijdens een referendum stemmen of ze lid blijven van de Europese unie of niet. Maar wat betekent dit? Hoe komt dit? En misschien wel de grootste vraag, wat zullen de gevolgen hier van zijn?

04

juni

Normaal gezien duurt de ambtstermijn van een regering vijf jaar, dat is evenlang als de periode waarvoor het parlement is verkozen, maar wat als de regering valt? Hoe verloopt zo'n regeringsontslag en wat zijn de gevolgen nadien? In dit artikel zoeken we naar een volledig antwoord. 

17

mei

BPolitix is op zoek naar een sterk team dat zich voor langere tijd op vrijwillige basis wil engageren. We zijn op zoek naar mensen die de volgende functies willen invullen.

06

sept

Er zijn heel wat wetten. Maar hoe komen ze tot stand? Ze komen niet alleen vanuit onze regeringen, maar ook vanuit Europa. Vijf instellingen spelen daarbij een belangrijke rol. In dit artikel kom je te weten hoe een Europese wet werkelijkheid wordt.