WHAT WE DO

BPolitix probeert politiek leuk en begrijpbaar te maken voor jongeren, door middel van discussies, informatie en activiteiten in heel Vlaanderen. We zijn een groep jongeren die kritisch de actualiteit bekijken en op een creatieve manier oplossingen zoeken voor politieke problemen.

WHAT WE ARE

BPolitix is een jong platform dat jongeren objectief over politiek wilt informeren . Voor en door jongeren laten we de jeugd proeven van politiek, volledig neutraal!

WHO WE ARE

Arnaud Hoornaert en Simon Rastelli richtten eind juni 2013 de organisatie BPolitix op. Samen brachten ze een tiental geëngageerde jongeren samen die de werking van BPolitix draaiende houden.

Kris Peeters is minister-president van de Vlaamse regering en boegbeeld van de verkiezingscampagne van de CD&V. Deze week kwam hij een aantal keer in de spotlights te staan en daarom werd hij onze "Politicus van de week".

Eerst en vooral werd er zaterdag 9 februari 's avonds ingebroken ten huize Peeters in Puurs. Omwille van dit ongelukkig voorval, parodieerde de Vlaams Belanger Tom Van Grieken de affiche van de minister-president. Daarop stelt Kris Peeters de vraag aan de kiezer "In welk Vlaanderen wil u leven?", Tom Van Grieken beantwoorde deze vraag als volgt: "in een Vlaanderen zonder inbraken, Kris! Daarom stem ik Vlaams Belang."

Wat later deze week profileerde onze minister-president zich als een echte dierenvriend. Hij pleit namelijk voor een Vlaamse minister die onder meer bevoegd is voor Dierenwelzijn, deze bevoegdheid wordt door de zesde staatshervorming doorgeschoven naar Vlaanderen. 

Ten derde hakte de Vlaamse regering vrijdag de knoop door in het dossier omtrent de Oosterweelverbinding. Kris Peeters en zijn ministers hebben gekozen voor het BAM-tracé. Met deze belangrijke keuze toonde Peeters zich weer als dé leider van de Vlaamse regering, aan de vooravond van de moeder aller verkiezingen.

Last but not least, uit de De Grote Peiling van VTM NIEUWS en De Morgen blijkt dat de Vlamingen willen dat Kris Peeters zijn job als Vlaams minister-president verder zet. Goed nieuws dus voor het boegbeeld van CD&V die al volop bezig is aan zijn campagne.

Wie de actualitiet deze week volgde, kon niet om Kris Peeters heen en daarom is hij voor één week "Politicus van de week".

BPolitix op Twitter

BPolitix op Facebook!

 
 

Recente artikels

04

juni

Op 23 juni kunnen de Britten tijdens een referendum stemmen of ze lid blijven van de Europese unie of niet. Maar wat betekent dit? Hoe komt dit? En misschien wel de grootste vraag, wat zullen de gevolgen hier van zijn?

04

juni

Normaal gezien duurt de ambtstermijn van een regering vijf jaar, dat is evenlang als de periode waarvoor het parlement is verkozen, maar wat als de regering valt? Hoe verloopt zo'n regeringsontslag en wat zijn de gevolgen nadien? In dit artikel zoeken we naar een volledig antwoord. 

17

mei

BPolitix is op zoek naar een sterk team dat zich voor langere tijd op vrijwillige basis wil engageren. We zijn op zoek naar mensen die de volgende functies willen invullen.

06

sept

Er zijn heel wat wetten. Maar hoe komen ze tot stand? Ze komen niet alleen vanuit onze regeringen, maar ook vanuit Europa. Vijf instellingen spelen daarbij een belangrijke rol. In dit artikel kom je te weten hoe een Europese wet werkelijkheid wordt.