Artikels

Je bent jong en je wil wat? Een bedrijfje runnen en tegelijk studeren, in Gent is het mogelijk!

Wat als je niet geboren was in België, maar in een regio waarin oorlog of protest politieke conflicten beslecht? In de komende reeks zoomt Bpolitix in op een aantal internationale (burger)oorlogen. De derde case die wordt behandeld, is Thailand.

Wat als je niet geboren was in België, maar in een regio waarin oorlog politieke conflicten beslecht? In de komende reeks zoomt Bpolitix in op een aantal internationale (burger)oorlogen. De tweede case die wordt behandeld, is Zuid-Soedan.

Wat als je niet geboren was in België, maar in een regio waarin oorlog politieke conflicten beslecht? In de komende reeks zoomt BPolitix in op een aantal internationale (burger)oorlogen. De eerste regio die wordt behandeld, is Centraal- en Oost-Afrika. Later wordt de problematiek in Zuid-Soedan gedetailleerder uitgewerkt.

In tegenstelling tot de meeste andere landen van de wereld waaronder Nederland, Spanje en Frankrijk geldt hier in België nog steeds de stemplicht. Vanaf 18 jaar is elke Belg verplicht te stemmen bij verkiezingen. Al is er natuurlijk niets dat ons belet om blanco of ongeldig te stemmen, daarom spreekt men liever van opkomstplicht dan van stemplicht. Maar waarom zouden we nu juist onze stem moeten uitbrengen?

Bij de naam Cannabis denken de meeste jongeren aan wiet maar het is meer dan dat. Cannabis is een verzamelnaam voor producten afkomstig van de cannabisplant, met als bekendste voorbeelden wiet en hasj. Recent werd het debat over de legalisering van Cannabis terug op gang getrokken, dit vooral door de Vlaamse serie ‘Eigen kweek’ te volgen op Eén.

Deel dit artikel

Powered by CoalaWeb

BPolitix op Twitter

Meer artikels

De legalisering van cannabis

Sara Van Genechten 01.14.2014

Bij de naam Cannabis denken de meeste jongeren...

Internationale reeks: Centraal- en Oost-Afrika

Jorg Sierens 01.28.2014

Wat als je niet geboren was in België, maar in...

Internationale reeks: Thailand

Jorg Sierens 02.05.2014

Wat als je niet geboren was in België, maar in...

Internationale reeks: Zuid-Soedan

Jorg Sierens 02.02.2014

Wat als je niet geboren was in België, maar in...

Statuut Student-Ondernemer

Arnaud Hoornaert 04.11.2014

Je bent jong en je wil wat? Een bedrijfje runnen en...

Waarom stemmen?

Sara Van Genechten 01.23.2014

In tegenstelling tot de meeste andere landen van de...

BPolitix op Facebook!