bpol-stemmen

BPolitix informeert de pers graag over haar activiteiten. Op deze pagina vindt u de laatste persberichten en de contactgegevens van onze persverantwoordelijke. 

FotoReinout Weekbode PanelBPolitix is een jong politiek informatienetwerk, waar een groep geëngageerde jongeren het politiek bewustzijn bij andere leeftijdsgenoten willen verhogen. BPolitix organiseert Grote Jongerendebatten, schrijft informatieve artikels en geeft kritsche jongeren de kans om hun mening te uiten. Meer weten?

Contacteer BPolitix-woordvoerder Reinout Van Zandycke. 

GSM: 0486/72.16.45
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 PERSBERICHTEN                                                                   

Jongeren organiseren samen het Grote Jongerendebat in Leuven (30/04/2014)

In de aanloop naar de komende verkiezingen bewijzen Leuvense jongeren dat de combinatie jongeren en politiek echt voor vuurwerk kan zorgen. Op zaterdag 10 mei 2014 slaan BPolitix, Kabinet J – de Leuvense jongerenraad en de Leuvense politieke jongerenorganisaties de handen in elkaar om samen Het Grote Jongerendebat te organiseren. 

Lees het volledige persbericht hier.

 

BPolitix wil jongeren dichter bij politiek brengen (21/04/2014)


Uit een recent onderzoek van de KU Leuven blijkt dat jongeren niet geïnteresseerd zijn in politiek. De parate kennis en de politieke interesse zijn zeer laag. Twee op de drie jongeren slagen niet op een test over politieke actualiteit. Daar wilt de nieuwe jongerenverenging BPolitix iets aan doen. Door informatie aan te bieden en debatten te organiseren hopen ze de jongeren weer politiek bewust te maken.


Lees het volledige persbericht hier.BPolitix op Twitter

BPolitix op Facebook!